Palčivé Tabasco Fotky

2. ledna 2011 v 13:32 | Christina Vampire Machart |  Hladomor
Tabasco omáčka vznikla roku 1868 Edmundem McIlhennym, který se 1840 nastěhoval Do Louisiany.
Tabasco omáčka je vyrobena z papriček tabasco octu a soli, které stárli v sudech bílého dubu  tři roky. 
Po třech letech zrání je přidám francouzský bílý vinný ocet, poté se břečka přefiltruje a hotová omáčka je stáčena do hlaviček.

(Název "Tabasco" znamená v překladu "zvlhčená půda" nebo břečka)


z vlastní zkušenosti:
Má palčivou, nicméně sladkou chuť, která příjemně dráždí jazyk,
cítit je také lehká kyselost.Tabasco využívám na dochucení pizzy,
suchých placek nebo mexických fazolek, kde senepříjemná
 kyselost trochu ztratí, nikdy jsem nezkoušela dávat tabasco
do salátů, ale myslím že by to mohlo být chutné a dodat tomu palčivější
nádech, Tabasco taky není špatné na chleba s paštikou nebo salámem
či hamburgerů a obložených toustů (ikdyž je to trochu netradiční).
Popravdě řečeno tabasco je jedna z nejznámějších palčivých omáček,
ale já ho neznala, nejdříve mi popravdě ani moc nechutnalo, vadila
mi ta "sladkokyselost" ale v posledním měsíci jsem tomu opravdu přišla
nachuť!!:)
...
..
..
...
** máte rádi tabasco?
** jak byste popsali jeho chuť vy?
** líbí se vám TABASCOFOTKY?
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

urči stupeň pálivosti (6 nejvyšší 1 nejnižší)

1 23.5% (4)
2 17.6% (3)
3 11.8% (2)
4 23.5% (4)
5 11.8% (2)
6 11.8% (2)

Komentáře

1 Nella Nella | 2. ledna 2011 v 13:45 | Reagovat

Další fotky absolutně beze smyslu. A mimochodem, tvoje "výstřednost" není výstřednost, ale šílená splácanina všeho.

2 Christina Christina | Web | 2. ledna 2011 v 14:01 | Reagovat

[1]: ty nemáš ráda tabasco?to je škoda, myslím že by ti bodlo :)

3 Luci LoveRock Luci LoveRock | Web | 2. ledna 2011 v 14:13 | Reagovat

[2]: :D umíš dobře reagovat :D

mimochodem...já myslím že máš dost stylové fotky a rozhodně né beze smyslu... a prostě...tvůj blog je originální a NĚKDO ti asi závidí :D

Jinak..já osobně..Tabasco ani nevím co to přesně je :D teda jako..ten název mi něco říká.. Ale...Teď už vlastně vím :D

4 Nella Nella | 2. ledna 2011 v 14:40 | Reagovat

[3]: Co bych jí měla závidět? Její styl šílenýho oblečení, který není kreativní, ale šílený, neladící? Nebo snad její super inteligentní články na téma Tabasco? Oh né díky. To vážně ne. :)
A jo, to reagování bylo super, úúúplně jsi mě setřela!! O_O

5 Tabitha ren Moore Tabitha ren Moore | Web | 2. ledna 2011 v 14:45 | Reagovat

[4]: A tím ,že je výstřední nebo jiná ti nějak ubližuje? Pokud máš tak ohromý problem s cizim člověkem tak tě lituju , když nemáš na práci nic lepšího než se zabívat cizíma věcma...

Mě osobně se teda líbí poslední fotka ,vždycky se mi podobné líbily...

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 2. ledna 2011 v 15:17 | Reagovat

Tabasco má pálivost pouhých 2500 SHU.
Ale jako start do čiliroku to docela ujde.

7 Sikar Sikar | Web | 2. ledna 2011 v 15:20 | Reagovat

Tabasco je čajíček... 20 000 - 50 000 SHU není žádná pálivost. Správná pálivá omáčka má chutnat jako tekutá bolest.

8 Sikar Sikar | Web | 2. ledna 2011 v 15:22 | Reagovat

[6]: mno osobně jsem čerpal pálivost odsud (a stejně jsem se seknul):  http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice

9 Le fille Ash Le fille Ash | E-mail | Web | 2. ledna 2011 v 15:56 | Reagovat

Fotky jsou povedené a zajímavé! Tabasco jsem ještě nikdy neochutnala, ale vzhledem k tomu, že já pálivé věci ráda.... asi ji jednoho krásného dne ochutnám....

10 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 2. ledna 2011 v 17:24 | Reagovat

[8]:
Tady to udávají takto: http://www.jolokia.cz/stupnice-palivosti-2/
Ale četl jsem jeden článek, kde se praví, že se někdy do tabasca přidává red habanero, aby to mělo větší grády ...

11 Christina Christina | Web | 2. ledna 2011 v 18:05 | Reagovat

[4]: já myslím že Tabasco je moc dobrá  omáčka, co kdybys sis o něm raději něco přečetla?:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama